MENIU

Gerul din SUA aduce soarele "multiplicat". Imagini cu fenomenul "sun dog"

Locuitorii din Midwest au parte de un spectacol de vis pe cer. Imaginile cu fenomenul sun dogs le-au mai adus zâmbetul pe buze, după ce în America se înregistrează temperaturi de aproape minus 50 de grade.

Sundogs este cunoscut și ca parhelia sau haloul (adesea numit aură) este un inel luminos, multicolor, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui sau al Lunii în condiții atmosferice propice. Apare din cauza reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine.

Multe sunt aproape de soare sau luna, dar altele sunt în altă parte și chiar în partea opusă a cerului. Ele se pot forma, de asemenea, în jurul luminii artificiale, în vreme foarte rece, atunci când cristalele de gheață numite "praf de diamant" plutesc în aerul din apropiere.

"Toată apa este înghețată, adică sub formă de cristale hexagonale de gheață. și atunci când turbulentă este puternică, dar turbulentă poate fi atunci când este foarte cald, hexagoanele acestea se mișcă haotic și atunci razele solare nimeresc sub unghiuri diferite. 

Serviciul Național de Meteorologie descrie fenomenul ca pete colorate de lumină care apar pe fiecare parte a soarelui datorită refracției luminii prin cristale de gheață.

Culorile sunt, de obicei, de la cea mai apropiată nuanță de roșu la soare, până la albastru.

Sundogs sau 3 imagini simultane ale soarelui este văzută ca un semn rău, iar cei care privesc cerul cu atenție își freacă ochii neîncrezători în ce văd. 

Un fenomen ”unic în această viață” a lovit SUA. Temperaturi inumane

Mai multe articole despre:
imagini câinii soarelui fenomen unic sun dog