MENIU

Germania amână plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică

Sursa foto: Pixabay

Guvernul german va amâna decizia de a introduce o frână de urgență la prețurile la gaze și electricitate, care era planificată pentru vineri, a anunțat un purtător de cuvânt.

„Din cauza complexităţii proiectului şi a necesarelor consultări cu Uniunea Europeană, nu va fi probabil posibil ca reglementarea să fie supusă atenţiei Cabinetului, la reuniunea din această săptămână”, a explicat oficialul, potrivit Reuters.

Acesta a adăugat că obiectivul este ca întregul proiect să fie supus spre aprobare Camerei superioare a Parlamentului german - Bundesrat - la începutul lunii decembrie.

Cancelarul Olaf Scholz anunţase în septembrie deblocarea a 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la energie, în ideea de a veni în sprjinul consumatorilor în contextul inflaţiei, care nu încetează să crească după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Conform planurilor, care vor fi finanțate prin noi împrumuturi, Guvernul de la Berlin va introduce o frână de urgență la prețurile la gaze și electricitate și, de asemenea, va renunța la intenția anterioară de a introduce o taxă pe gaze care urma să fie plătită de consumatori, în ideea de a evita noi majorări de preţuri.

Potrivit datelor transmise săptămâna trecută de Reuters, Germania va cheltui 83,3 miliarde de euro, sau 42% din schema de protecţie lansată în septembrie, pentru a finanţa plafonarea preţurilor la gaze şi electricitate, într-o încercare de a-şi proteja economia.

Conform unui proiect de document consultat de Reuters la începutul acestei luni, Germania va introduce o plafonare a preţului electricităţii pentru gospodării şi consumatorii industriali, ca parte a măsurilor menite să ajute cea mai mare economie europeană să facă faţă crizei energetice.

Mai multe articole despre:
germania plafonare preturi