MENIU

GER ŞI TROIENE

Europa occidentală lovită de ger şi acoperită de zăpadă

În timp ce România şi Bulgaria înregistrează valori de ridicate ale temperaturilor pentru acest moment al anului, restul continentului european se confruntă cu valuri de frig şi ninsori abundente.

În Polonia 22 de oameni au murit de frig în ultimele trei zile. Cantităţi mari de zăpadă acoperă şoselele din majoritatea ţărilor Europei occidentale dau de furcă şoferilor şi autorităţilor, iar prognozele meteorologilor nu sunt deloc optimiste.

După nici două zile de pauză, Germania a fost lovită din nou de căderi masive de zăpadă. Furtunile de zăpadă nu au ocolit nici Franţa. Mii de automobilişti au rămas blocaţi în trafic, la temperaturi de sub 0 grade Celsius.

În Normandia, temperaturile au ajuns până la -17 grade Celsius. Meteorologii au anunţat pentru următoarele zile temperaturi cel puţin la fel de scăzute. În Marea Britanie continuă să ningă, iar prognozele indică temperaturi de cel puţin - 7 grade Celsius chiar şi în timpul zilei.

În sudul Suediei, câteva mii de persoane au fost private de curent electric din cauza furtunilor de zăpadă. În Norvegia, numeroase trenuri au fost anulate. Şi în estul Danemarcei, traficul feroviar este blocat.
Mai multe articole despre:
Europa ger