MENIU

Generalul "Armaghedon", scos din scenă pe furiș. Vladimir Putin s-a debarasat de încă un wagnerist

Generalul rus Serghei Surovikin "Armaghedon", despre care se crede că este membru VIP al mercenarilor Wagner, a fost înlăturat de la conducere și s-ar afla în arest la domiciliu. Tipic secretocrației regimului Putin, informația a apărut mai întâi în cercurile bloggerilor și mass-media din Rusia.

Blogul VChK-OGPU, considerat apropiat serviciilor de securitate ale Rusiei, a informat duminică seara, 13 august, că Surovikin se află „sub un fel de arest la domiciliu”, adică nu poate părăsi apartamentul, dar poate primi vizitatori, inclusiv subalterni, potrivit Politico.eu.

 

Ofițerul n-a mai fost văzut în public de la marșul Wagner asupra Moscovei în iunie, iar speculațiile sunt că era la curent cu planurile lui Evgheni Prigojin.

 

„Nu există nicio anchetă oficială, dar Surovikin a petrecut mult timp (…) răspunzând la întrebări incomode”, a scris VChK-OGPU, sugerând că generalul să stea retras o vreme, până când Putin se va calma.

 

Kremlinul nu a făcut încă o declarație publică oficială despre locul în care se află Surovikin, singurul comentariu fiind că dispariția generalului este doar o „speculație”.

Surovikin s-a ales cu porecla „generalul Armaghedon” pentru strategiile sale militare agresive în Cecenia și Siria.

Mai multe articole despre:
generalul "Armaghedon" Putin Wagner prigojin