MENIU

Galerie Foto. Klaus Iohannis, la Summit-ul de la Valetta, pe tema migraţiei

Preşedintele Klaus Iohannis participă miecuri şi joi la summit-ul de la Valleta pe tema migraţiei, dar şi la Consiliul European Extraordinar, pe aceeaşi temă. Pe pagina de facebook a preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, au fost publicate mai multe fotografii de la întrunire. În două dintre imagini apare şi Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat încă de miercuri că va participa la cele două întâlniri.

Reuniunea pentru summit-ul la care participă şi ţări din Africa se bazează pe procesele de cooperare existente între Europa și Africa, în special Procesul de la Rabat și Procesul de la Khartoum privind migrația, precum și pe dialogul UE-Africa privind migrația și mobilitatea. UE și Africa vor acționa într-un spirit de parteneriat pentru a găsi soluții comune la provocările de interes recipro, se arată pe site-ul Consiliului European. UE și Africa vor acționa într-un spirit de parteneriat pentru a găsi soluții comune la provocările de interes reciproc.

Puncte importante de pe ordinea de zi Summitul va aborda provocările, dar și oportunitățile legate de migrație. De asemenea, acesta va recunoaște că migrația este o responsabilitate comună a țărilor de origine, de tranzit și de destinație.

Discuțiile dintre participanți se vor concentra pe cinci domenii specifice: abordarea cauzelor profunde prin eforturi vizând crearea unui climat de pace, de stabilitate și de dezvoltare economică îmbunătățirea demersurilor privind promovarea și organizarea canalelor de migrație legală consolidarea protecției migranților și solicitanților de azil, acordându-se o atenție specială grupurilor vulnerabile combaterea mai eficace a exploatării migranților și a traficului de migranți