MENIU

Francezii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă franzelă. Câți metri are pâinea

Francezii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă baghetă din lume.  Incredibil câți metri are franzela, dar și cât a durat procesul de preparare.

Au reușit astfel să le fure titlul italienilor care stabiliseră recordul precedent, în 2019, cu o pâine de aproape 133 de metri. 

Bagheta francezilor are 140,53 metri, iar pentru această performanță a fost nevoie de 12 brutari care au muncit timp de 14 ore. 

Recordul doborât de francezi

Brutarii din Franța au făcut istorie ieri, producând cea mai lungă baghetă din lume, măsurând incredibilul total de 140,53 metri. Această realizare remarcabilă a avut loc la Suresnes, în suburbiile Parisului, și a fost marcată de o ceremonie impresionantă organizată la confederația brutarilor și patiserilor.

Această baghetă gigant, de aproximativ 235 de ori mai lungă decât cea tradițională, a reușit să devanseze recordul anterior deținut de Italia timp de cinci ani. În iunie 2019, orașul italian Como a fost gazda celei mai lungi baghete anterioare, măsurând 132,62 metri.

Cât a durat procesul de preparare a baghetei gigant

Procesul de fabricare a acestei baghete gigant a implicat o muncă asiduă și coordonată din partea brutarilor francezi. Ei au început să frământe și să modeleze aluatul încă de la ora 3 dimineața, iar apoi au introdus bagheta într-un cuptor special construit cu mișcare lentă, asigurându-se că totul este perfect conform regulilor stabilite de Guinness World Records.

„Totul a fost validat, suntem cu toții foarte fericiți că am bătut acest record", a declarat Anthony Arrigault, unul dintre brutarii implicați în realizarea baghetei gigant, după ce aceasta a fost oficial recunoscută de judecătorul Guinness World Records.

Parte din această baghetă uriașă, care trebuia să aibă o grosime de cel puțin 5 cm, a fost tăiată și împărțită publicului prezent la eveniment. Restul a fost destinat donării către persoanele fără adăpost, demonstrând generozitatea și implicarea comunității în această realizare remarcabilă.

Deși dimensiunile acestei baghete sunt cu mult peste normele tradiționale, este important de subliniat că bagheta tradițională franceză trebuie să respecte anumite standarde. Ea trebuie să aibă aproximativ 60 cm lungime, să fie făcută doar din făină de grâu, apă, sare și drojdie, și să cântărească în jur de 250 de grame, conform regulamentelor oficiale.