MENIU

Franța: Un tânăr, INCULPAT pentru atacul de la Paris, petrecut înaintea alegerilor prezidențiale

Un bărbat de 23 de ani, al cărui ADN a fost găsit pe arma utilizată de autorul atentatului comis pe 20 aprilie pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, a fost inculpat şi plasat în detenţie provizorie.

Urme ale ADN-ului bărbatului, care nu se afla în evidenţa serviciilor antiteroriste, au fost descoperite pe patul puştii kalaşnikov folosite de Karim Cheurfi la uciderea unui poliţist şi rănirea altor doi şi a unei turiste germane, înainte de a fi imediat omorât de forţele de ordine, arată Agerpres.

ISIS a revendicat atacul comis cu doar câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

Suspectul, reţinut luni în Paris, a fost inculpat pentru asociere teroristă criminală şi port de armă în legătură cu o acţiune teroristă, spune o sursă judiciară pentru AFP.

Potrivit sursei, suspectul, primul inculpat în acest dosar, a susţinut că nu îl cunoştea pe atacatorul de pe Champs-Elysées.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între cei doi.

Karim Cheurfi, un francez de 39 de ani, executase anterior 13 ani de închisoare pentru infracţiuni care nu aveau legătură cu terorismul, între care tentativă de omor în 2001 asupra unor ofiţeri de poliţie.

Mai multe articole despre:
tânăr inculpat Champs Elysees atac Franta