MENIU

Franța și Germania, apel către UE: Să acționeze extrem de rapid!

Franța și Germania au cerut marți Uniunii Europene să adopte 'extrem de rapid' propunerile pentru a lupta împotriva finanțării terorismului, la încheierea consiliului economic și financiar franco-german care are loc la Paris, relatează AFP.

'Un singur cuvânt de ordine: ca propunerile (făcute în urmă cu o săptămână de către Comisia Europeană) să fie adoptate extrem de rapid', a declarat ministrul francez de Finanțe, Michel Sapin, în cursul unei conferințe de presă, la încheierea acestui consiliu, care a cerut de asemenea Bruxelles-ului să acționeze rapid în ceea ce privește lupta împotriva optimizării fiscale, potrivit Agerpres.

'Trebuie să acționăm rapid', a afirmat de asemenea pe acest subiect ministrul francez, salutând recenta decizie a Comisiei Europene de a declara război optimizării fiscale a multinaționalelor.

Comisia Europeană a lansat marți planul său de acțiune împotriva finanțării terorismului, solicitat intens de Franța după valul de atentate care a lovit Parisul în 2015. Planul de acțiune include două dosare, unul vizând tranzacțiile — pentru ca banii să nu ajungă în buzunarele teroriștilor, iar celălalt având ca obiectiv eliminarea surselor de finanțare.

Mai multe articole despre:
UE terorism finanţare terorism lupta terorism