MENIU

Franța a înregistrat un nivel record al șomajului

Ministerul Muncii de la Paris a anunțat, joi, că numărul francezilor, aflați în căutarea unui loc de muncă, a ajuns la 3.460.900 în octombrie, depășind recordul din 1997, de 3,2 milioane. Datele indică încetinirea celei de-a doua economii din zona euro, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Mai mult, numărul celor care nu aveau un loc de muncă a urcat luna trecută cu 28.400, o creștere de 5,85% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Pe de altă parte, Institutul Național de Statistică din Franța (Insee) a anunțat, luna aceasta, că a doua economie din zona euro a înregistrat o creștere peste așteptări, de 0,3% în trimestrul al treilea, comparativ cu trimestrul al doilea. În schimb, Insee a revizuit în jos cifrele pentru trimestrul al doilea, când economia franceză a înregistrat o scădere de 0,1%, în loc de stagnare, cum s-a anunțat inițial.

Președintele Francois Hollande se confruntă cu un nivel extrem de scăzut al popularității, un factor cheie fiind neîndeplinirea promisiunilor din timpul campaniei electorale, referitoare la măsurile ce vor fi adoptate pentru scăderea șomajului.

Guvernul francez a înrăutățit estimările de creștere a economiei, în acest an, la 0,4%, de la un avans de 1% prognozat anterior.

 

 Mai multe pe Agerpres.