MENIU

FOTO + VIDEO | Proteste violente în Sri Lanka. Zeci de oameni au fost răniți în timpul manifestațiilor

Proteste violente în Sri Lanka / Foto: Profi Media

Cel puțin 50 de oameni au fost răniți în timpul unor manifestații violente care au avut loc în Sri Lanka. Sute de persoane au protestat față de criza economică și au cerut măsuri președintelui țării. Autoritățile din capitala Colombo au intervenit cu gaze lacrimogene și au impus interdicție de circulație pe timpul nopții. 

Mulțimea furioasă a cerut demisia președintelui, acuzat că este incapabil să gestioneze criza economică severă care afectează Sri Lanka.

Situația a degenerat rapid, iar forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și cu tunuri de apă. Zeci de oameni au fost răniți, scrie presa internațională. Nu se știe deocamdată dacă polițiștii au folosit muniție reală.

Protestele vin pe fondul crizei economice. Populația de 22 de milioane de oameni din Sri Lanka se confruntă cu pene de curent zilnice, care durează și câte o jumătate de zi. Asta după ce Guvernul a rămas fără fondurile necesare cu care să plătească pentru importurile de combustibil.

„Cred că este cea mai întunecată perioadă din istoria noastră. Nu putem face nimic cu banii noștri. Liderii noștri ne ucid fără să ne omoare propriu-zis”, spune un protestatar.

Criza este rezultatul unui plan fragil de reducere a taxelor și a impactului pandemiei de coronavirus, care au afectat un buget deja slabit. Rezervele de valută au scăzut cu 70% în ultimii doi ani. 

Mai multe articole despre:
proteste Sri Lanka oameni raniti