MENIU

FOTO șocant: Cum arată scutul polițiștilor după schimbul de focuri cu teroriștii din Bataclan

O fotografie distribuită pe rețelele de socializare arată scutul mobil care i-a apărat pe polițiștii francezi de gloanțele trase de teroriștii din sala de concerte Bataclan, Paris.

Jurnalistul BBC Christian Fraser a publicat pe Twitter o imagine cu scutul folosit de polițiștii francezi în timpul schimbului de focuri cu teroriștii care au atacat sala de concerte Bataclan.

Scutul, identificat sub numele de RAMSES, este un echipament mobil, pe roți, și face parte din dotarea standard a forțelor speciale ale Poliției franceze, RAID (REcherche Asistance Intervention Dissuasion).

Imaginea arată urmele de gloanțe imprimate în scutul folosit vineri seară de polițiștii care s-au protejat astfel de rafalele trase de armele Kalașnikov ale teroriștilor.

Forțele de securitate franceze au luat cu asalt sala de concerte din Bataclan, în încercarea de a-i elibera pe cei aflați înăuntru. Trei atacatori au murit: unul a fost împușcat de forțele de ordine, iar alți doi s-au aruncat în aer, detonându-și centurile explozive pe care le aveau asupra lor. Cel puțin 89 de persoane au murit în sala de concerte.