MENIU

Fostul avocat al lui Trump pledează VINOVAT după ce a mințit Congresul în ancheta privind Rusia

Fostul avocat al lui Trump pledează VINOVAT după ce a mințit Congresul în ancheta privind Rusia

Michael Cohen, fostul avocat al președintelui american Donald Trump, pledează vinovat pentru că a mințit congresul în ceea ce privește afacerile imobiliare cu Rusia, scrie The Associated Press. Cohen și-a făcut apariția în mod cu totul surprinzător în instanță. El a recunoscut că se face vinovat de sperjur pentu că, în 2017, a dat declarații false în cadrul audierilor de la comisia senatorială în legătură cu planurile privind construirea unui Trump Tower la Moscova.

Michael Cohen s-a prezentat în mod surprinzător, joi, la o instanţă din Manhattan (New York), şi a pledat vinovat în cadrul unui acord cu echipa procurorului special Robert Mueller, care investighează ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din 2016 şi presupusele contacte cu Moscova ale echipei de campanie electorală a lui Donald Trump.

Michael Cohen a recunoscut că a făcut declaraţii false în cursul audierilor în Congresul Statelor Unite.

În septembrie 2017, Michael Cohen a vorbit în Comisia pentru Informaţii din Senatul SUA despre proiectul imobiliar numit "Turnul Trump" din Moscova, notează mediafax.ro. Avocatul lui Donald Trump a declarat că "proiectul s-a încheiat în ianuarie 2016", înainte de scrutinul pentru desemnarea candidatului republican în scrutinul prezidenţial din SUA.

În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

Preşedintele SUA a trimis recent răspunsurile solicitate în investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusele contacte cu Moscova.

Mai multe articole despre:
Michael Cohen