MENIU

Fost comandant NATO: Marea Britanie ar fi trebuit să ofere tancuri Ucrainei în urmă cu câteva luni. Dacă îi depășești pe ruși, aceștia se vor retrage

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Captură video

Fostul comandant NATO, generalul Sir Richard Shirreff, spune că Marea Britanie ar fi trebuit să ofere tancuri Ucrainei „cu luni de zile în urmă”, informează The Guardian.

Comentând informația potrivit căreia Marea Britanie ia în considerare trimiterea de tancuri Challenger-2 pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva Rusiei, Shirreff a declarat pentru LBC că „că ar trebui să-i spunem lui Putin că blufează în privința escaladării”.

„Singurul lucru pe care rușii îl respectă este puterea. Iar acest lucru a fost întotdeauna cazul cu Rusia. Dacă îi depășești pe ruși, aceștia se vor retrage.

Așa că, mai degrabă decât să fim îngrijorați de escaladare, cred că ar trebui să escaladăm mai mult, ar trebui să le oferim mai multe capacități ucrainenilor, pentru că cu cât le dăm mai mult, cu cât le dăm mai repede, cu atât mai repede se va termina totul”, a afirmat el.

Răspunzând la întrebarea dacă ideea livrării tancurilor a venit prea târziu, el a spus: „Acest lucru este tardiv. Aceste tancuri ar fi trebuit să fie dăruite cu luni în urmă”.

„Ar fi trebuit să lucrăm din greu pentru a le oferi ucrainenilor toată capacitatea armată de care au nevoie pentru manevre ofensive, încă de la începutul războiului. Așa că a durat prea mult, dar cred că este un caz în care mai bine mai târziu decât niciodată”, a mai spus Shirreff.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina Marea Britanie