MENIU

Forțele siriene au intrat în orașul Al-Qaryatain controlat de Stat Islamic, lângă Palmira

Forțele siriene au intrat în orașul Al-Qaryatain controlat de Stat Islamic, lângă Palmira

Forțele guvernamentale siriene și aliate, sprijinite de lovituri aeriene ruse, au intrat duminică în orașul Al-Qaryatain controlat de gruparea jihadistă Stat Islamic, oraș pe care l-au înconjurat treptat în ultimele zile, au anunțat presa oficială siriană și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters.

Al-Qaryatain se află la 100 de kilometri vest de orașul Palmira, pe care forțele guvernamentale l-au recucerit duminica trecută de la gruparea jihadistă SI. Orașul Al-Qaryatain era controlat de Stat Islamic de la sfârșitul lunii august 2015.

Presa siriană a anunțat că forțele guvernamentale au intrat în oraș din mai multe direcții.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că luptele continuă între jihadiștii SI și forțele guvernamentale în oraș, care este înconjurat de munți, conform Agerpres.

"Practic, se poate spune că orașul se află în mâinile armatei siriene, pentru că regimul controlează dealurile din jur", a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, pentru Reuters.

OSDO a precizat că peste 40 de lovituri aeriene lansate de avioane ruse și siriene au fost semnalate duminică în apropierea orașului Al-Qaryatain.

Situl antic Palmira este unul dintre cele șase obiective ale Patrimoniului cultural mondial UNESCO în Siria. Orașul s-a aflat în mâinile teroriștilor de la mijlocul lui mai 2014.

 

Mai multe articole despre:
stat islamic Palmira forțele siriene Al-Qaryatain