MENIU

FOC continuu în războiul din Ucraina: Bătălii teribile în Bahmut, cadou pentru PUTIN de 9 mai - „Noul Mariupol”, imagini apocaliptice - VIDEO

Război Ucraina - Bahmut Foto: Profi Media

Sunt bătălii teribile la Bahmut, cea mai importantă redută pentru ruși în acest moment al războiului din Ucraina. Imagini apocaliptice arată cât de distrus este „noul Mariupol”, în cursa rușilor pentru a pregăti „cucerirea” pentru Vladimir Putin, de Ziua Victoriei - 9 mai. 

Sunt zile de foc pentru locuitorii orașului Bahnut, devenit noul Mariupol din cauza bombardamentelor permanente ale rușilor. Orașul a devenit cel mai disputat în actuala etapă a războiului din Ucraina, înaintea contraofensivei trupelor ucrainene și în așteptarea zilei de 9 mai - Ziua Victoriei, pe care Vladimir Putin intenționează să o celebreze cu mare fast, potrivit presei internaționale și a celei ruse. Bahmut se află în tirul rușilor de 10 luni, în încercarea de a-l ocupa, însă rezistența ucraineană nu a făcut posibil încă acest lucru. Rușii au cucerit până acum partea de est a orașului și periferiile din nord și sud, pozițiile fiind cedate în parte și recucerite în luptele eroice duse în Bahmut. Planul rușilor de a închide un inel la Bahmut a fost dat peste cap de opoziția ucrainenilor.

Cadoul pentu „țarul Rusiei” este pregătit intens de trupele rusești. Chiar dacă liderul grupului de mercenari Wagner a amenințat că va părăsi Bahmutul din lipsa muniției și a efectivelor reduse, pe 10 mai, după Ziua Victoriei, acesta continuă să atace pozițiile ucrainene. Bombardamentele rușilor au loc asupra clădirilor rezidențiale, fără a se ține seama de prezența civililor. 

Potrivit presei, populația orașului a fost decimată, din cei peste 70 de mii de locuitori au rămas puțin peste 10 mii în ultimele 10 luni de foc.

Imagini apocaliptice din Bahmut au fost postate pe rețelele de socializare în ultimele zile. 

 

Soldații ucraineni își apără cu ultimele forțe pozițiile. Comandantul diviziei Terra din Bahmut a anunțat luni că „apărătorii ucraineni au avansat în Bahmut și au eliberat un kilometru de pământ ucrainean. Rusia a aruncat recent în luptă oameni și muniție în Bahmut pentru a „elibera” orașul până pe 9 mai. Războinicii noștri au alte planuri”.

Potrivit presei internaționale și a analiștilor militari, rușii ar fi pierdut în doar cinci luni de la începutul anului aproximativ 100 de mii de soldați pe frontul de la Bahmut.

Mărturii teribile sunt împărtășite pe rețelele de socializare de soldații ucraineni di nBahmut. Unul dintre aceștia, Roman Trokhymets, a scris pe contul său de Twitter că „nu poate descrie iadul din Bahmut”. „Plătim într-adevăr un preț incredibil pentru libertatea noastră, în timp ce așteptăm F-16 pentru o contraofensivă de succes”, a mai scris acesta.