MENIU

Flancul Estic, butoi cu pulbere.  O grădiniţă a fost bombardată în Luhansk, Ucraina: două victime

O rachetă lansată de separatiștii ruși a căzut pe o grădiniță. Proiectilul ar fi vizat un sat din apropiere de Luhansk, transmite armata ucraineană. Doi profesori ar fi răniți iar, din fericire, copiii aflați în interior ar fi scăpat teferi. Incidentul a fost confirmat de ministrul ucrainean de Externe.

Armata ucraineană susține că forțe rusești de ocupație au tras într-un sat din regiunea Luhansk. Astfel de incidente au avut loc de mai multe ori în ultimii 8 ani, dar acesta are loc după ce Rusia a masat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei. 

"Satul Stanița a fost bombardat cu arme grele din teritoriul ocupat al Donbasului. Infrastructura civilă a fost avariată. Facem apel la toți partenerii să condamne rapid această încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia, pe fondul unei situații de securitate deja tensionate", a transmis , pe Twitter Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe.

 

 

Kievul a publicat imagini cu grădinița bombardată în satul Stanița, aflat sub controlul Kievului, dar chiar lângă frontul conflictului cu separatiștii.

Doi adulți ar fi fost răniți de șocul exploziilor.

"Cu un cinism deosebit, trupele rusești de ocupație au bombardat satul Stanița din regiunea Luhansk. Ca urmare a utilizării de artilerie grea de către teroriști, obuzele au lovit clădirea grădiniței”, a acuzat armata ucraineană.