MENIU

Fetiţă de 10 ani din Afganistan, forţată să poarte o vestă cu EXPLOZIBIL. Cine a vrut să o SACRIFICE

Fetiţă afgană, forţată să poarte o vestă cu explozibil

Caz cutremurător în Afganistan. O fetiţă de doar 10 ani a scăpat cu viaţă ca prin urechile acului, după ce rudele ei au forţat-o să poarte o vestă cu explozibili şi să arunce în aer o secţie de poliţie din sudul ţării.

Fetiţa care locuieşte într-un sat din provincia Helmand a fost acuzată de rudele ei că ar fi întreţinut "relaţii ilicite" cu ofiţerii de poliţie din regiune. Fratele şi tatăl ei au vrut să o oblige să se sacrifice, într-un atac terorist.

"Fratele meu, Zahir şi prietenul său, Jabar, m-au forţat să port vesta cu explozibili. Mi-au dat şi haine în plus, pe care urma să le port atunci când treceam râul, în timpul nopţii. Dar atunci câmd am ajuns acolo şi am văzut apa rece, am început să plâng şi le-am spus că nu am cum să trec. M-au dus înapoi acasă, iar tatăl meu m-a bătut".

Copila susţine că după doar câteva ore a fugit de acasă şi s-a predat poliţiştilor, pentru a scăpa cu viaţă.

"Fetiţa a fost obligată de talibani să poarte vesta cu explozibili şi să arunce în aer secţia de poliţie locală. Unul dintre comandanţii talibani este propriul ei frate. Un copil nevinovat nu ar trebui pus într-o asemenea situaţie", sustine.

Potrivit BBC, fetiţa va beneficia de protecţie din partea autorităţilor şi va ajunge într-un centru de plasament din Kabul. Asemenea cazuri sunt relativ rare în Afganistan, unde teroriştii sinucigaşi sunt cel mai adesea recrutaţi din rândul adulţilor.