MENIU

Fenomenele meteo extreme lovesc întreaga lume. Sit arheologic inundat, turiștii au fost evacuați de urgență - VIDEO

Sursa foto: Captură video

Fenomenele meteo extreme lovesc întreaga lume! Ploile abundente au făcut prăpăd în Iordania. Turiștii care vizitau renumitul sit arheologic Petra au fost evacuați de urgență. În Italia, oamenii au parte de temperaturi de vară, iar sicilienii au făcut baie în mare de Crăciun, la 25 de grade. Iar în timp ce europenii se bucură de soare, temperaturile scăzute au înghețat Cascada Niagara din America de Nord. 

În imaginile filmate de martori și postate pe rețelele sociale se vede cum viitura se năpustește violent printre stânci. Situl arheologic Petra a fost inundat, iar oamenii au fost evacuați de urgență.

Din fericire, nu au fost victime. Un incident asemănător a avut loc în urmă cu patru ani. Atunci și-au pierdut viața peste 20 de persoane. 

Italienii au parte de vreme neobișnuit de caldă. Creșterea, datorată așa-numitului "anticiclon nord-african", a afectat în special regiunile sudice, cu temperaturi de până la 25°C în Sicilia.

În timp ce europenii se bucură de vremea caldă, furtuna polară din Statele Unite a transformat Cascada Niagara într-un tărâm înghețat.

Mai multe articole despre:
fenomene meteo extreme inundatii frig