MENIU

Femeia condamnată pentru că a lăsat un bilet jignitor pe mormântul părinților lui Vladimir Putin

Vladimir Putin (15 aprilie 2023 - TASS/Profimedia)

O rusoaică în vârstă de 60 de ani a fost condamnată pentru că a lăsat un bilet „jignitor” pe mormântul părinților președintelui Vladimir Putin. Femeia a stat câteva luni în arest la domiciliu, până și-a aflat sentința.

Instanță din Sankt Petersburg a condamnat-o pe Irina Țibaneva la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, după ce în octombrie anul trecut a lăsat un mesaj pe mormântul părinților lui Putin în care scria:

 

„Părinții maniacului, luați-l la voi, a provocat atâta durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal”.

 

Un paznic a semnalat apariția biletului și a contactat autoritățile. Polițiștii au identificat-o pe Țibaneva la scurt timp după semnalarea faptei, pe baza imaginilor înregistrate de mai multe camere de supraveghere din cimitir.

O expertiză lingvistică a concluzionat de asemenea că nota conținea o „evaluare negativă a președintelui rus Vladimir Putin”.

Femeia a stat în arest la domiciliu din data de 14 octombrie a anului trecut.

 

Tot joi, o altă instanță rusă l-a condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pe un fost profesor care a scris pe rețelele de socializare că explozia de pe Podul Kerci în octombrie anul trecut a fost un „cadoul de ziua lui Putler” și a făcut alte aprecieri negative la adresa președintelui rus.