MENIU

Femeia care a incendiat mașina unui înalt ofițer al armatei ruse a fost prinsă. Explicațiile Moscovei

Mașina arsă a lui Evgheni Sekretarev. Foto/Captură video

O femeie de 65 de ani a fost reținută la Moscova, fiind suspectată că a incendiat BMW-ul adjunctului șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Evgheni Sekretarev. Femeia reținută ar fi spus la audieri că detestă "operațiunea specială" a Rusiei în Ucraina. Autoritățile, pe de altă parte, încearcă să inducă o poveste halucinantă, desprinsă din dezinformările perioadei sovietice, atunci când rudele apropiate se transformau în delatori, potrivit propagandei Moscovei.

Incendiul a fost provocat sâmbătă, 27 august, pe șoseaua Leningradskoye, în zona semi-centrală a Moscovei. Femeia de 65 de ani apare într-o înregistrare făcută publică de autoritățile ruse ca surprinsă de camerele video cu o canistră în mână lângă limuzina BMW X6 a generalului rus. La scurt timp, mașina a luat foc.

Femeia reținută ar fi spus la audieri că detestă "operațiunea specială" a Rusiei în Ucraina.

Autoritățile, pe de altă parte, încearcă să inducă o poveste halucinantă, desprinsă din dezinformările perioadei sovietice, atunci când rudele apropiate se transformau în delatori, potrivit propagandei Moscovei.

Un cotidian online apropiat Kremlinului scrie: "Ginerele crede că a fost recrutată de serviciile speciale ucrainene. Sunt capturi de ecran ale corespondenței cu persoane necunoscute în care stă scris că în curând familia Elenei va trebui să plătească pentru o mașină scumpă și că femeia va ucide oameni.

„Soacra ta va arde oamenii, va arde mașini, va arde apartamente, va ucide – atunci vei fi responsabil pentru asta”, spune una dintre capturi.

Ginerele femeii crede că soacra lui a fost hipnotizată.

Potrivit unei rude, pensionara ar fi fost răpită în urmă cu aproximativ două zile și hipnotizată de ofițerii SBU (n.r. - serviciul de informații al Ucrainei). Ei au cerut o răscumpărare de 500.000 de ruble (n.r. - aproximativ 8.300 de euro), au amenințat că o vor ucide pe Elena și o vor trimite familiei tranșată. În apartamentul femeii, membrii familiei au găsit aproximativ 40 de cecuri pentru transferuri de 15.000 ruble, și un extras de împrumut de 500.000 de ruble. Nu se știe exact unde a trimis femeia banii", scrie publicația nakanune.ru.