MENIU

Fake news franţuzesc, un politician mută un asasinat din Bulgaria în România (VIDEO)

Gafă de proporţii, repetatăie, a liderului unui partid francez de dreapta. Politicianul a spus în două interviuri, la o săptămână distanță unul de altul, că în România un jurnalist a fost asasinat. El le-a reproşat lui Emmanuel Macron şi Europei că nu au reacţionat la această crimă gravă şi că îşi concentrează criticile la adresa Ungariei. 

De peste o săptămână, liderul partidului de extremă-dreapta Les Republicains, din Franţa, este mirat că nimeni nu comentează presupusa asasinare a unui jurnalist în România. A spus-o pentru prima dată la sfârşitul lunii trecute, într-un interviu acordat BFMTV.

"În România aveţi un guvern susţinut de Emmanuel Macron şi unde un jurnalist a fost asasinat, ceea ce reprezintă o problemă gravă pentru libertatea presei.""afirma politicianul pe 1 noeimbrie. După o săptămână, a reluat argumentaţia, semn că nu a fost vorba de o confuzie întâmplătoare, ci de o proastă informare. 

"În prezent există un număr de ţări în Europa care pun probleme în ceea ce priveşte funcţionarea democraţiei. Şi sunt foarte uimit să văd indignarea uneori selectivă - care a fost dovedită şi în această dimineaţă - concentrându-ne numai pe Ungaria. Nu mă întrebaţi de România. Unul dintre colegii voştri a fost ucis în România, ţară condusă de socialişti."

Laurent Wauquiez a sugerat că România nu a fost criticată pentru că preşedintele francez Emmanuel Macron susţine Guvernul social-democrat de la Bucureşti.

De fapt, însă, niciun jurnalist nu a fost ucis în România, iar politicianul a încurcat ţara noastră cu Bulgaria. Acolo, jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost ucisă luna trecută, în timp ce făcea jogging. Criminalul a fost prins, iar uciderea pare să nu aibă nicio legătură cu activitatea jurnalistei. 

sursă video: Realitatea TV/BFM TV

Mai multe articole despre:
null