MENIU

Explozie puternică într-o biserică din Egipt, de Florii! Cel puţin 25 persoane au murit | UPDATE

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise de o explozie care a avut loc, duminică, într-o biserică coptă din nordul Egiptului în timp ce era celebrată slujba de Florii, anunță CNN, citat de Digi24. 

UPDATE Cel puțin 25 de persoane au fost ucise și 60 rănite, în urma exploziei puternice dintr-o biserica din Egipt, anunţă televiziunile locale, potrivit Reuters. 

Atacul a avut loc în aceeaşi lună în care Papa Francisc şi-a programat o vizită oficială în Egipt. 

UPDATE Dispozitivul explozibil a fost plantat sub un scaun în biserică, în sala principală de rugăciune, scrie CNN.

„Terorismul lovește Egiptul din nou, de data aceasta în Duminica Floriilor.", a scris ministrul Afacerilor Externe pe Twitter.

UPDATE 21 de persoane au murit şi peste 50 au fost rănite în urma exploziei din biserica Tanta, anunţă presa locală, potrivit Reuters.

Explozia a avut loc în timpul slujbei, în urma acesteia fiind confirmate 15 de decese. Alte 40 de persoane au fost rănite, relatează presa locală.

Cel puțin 40 de persoane au fost rănite în biserica Mar Grigis din Tanta, o localitate aflată la 96 de kilometri nord de Cairo.

 

Copții din Egipt, care țin de Biserica Ortodoxă din Alexandria, sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu. Comunitatea lor a mai fost vizată și în trecut de atentate sângeroase.

În luna decembrie a anului trecut un alt atac a avut loc asupra unei biserici din Cairo, în urma căreia 25 de persoane au murit. 

Mai multe articole despre:
morţi Egipt Florii ecplozie biserica