MENIU

O bombă artizanală a fost detonată în fața ambasadei SUA la Beijing

O bombă artizanală a explodat în fața ambasadei SUA în China, joi în jurul prânzului. Incidentul a făcut o singură victimă: autorul atacului. Motivele sunt deocamdată necunoscute. 

O bombă a fost detonată joi în fața ambasadei SUA la Beijing, a anunțat Departamentul de Stat.

”O explozie a avut loc la ora 1 p.m. locală, în spațiul public aflat în fața ambasadei. Potrivit ofițerilor de securitate ai ambasadei, un singur individ a detonat bomba. Cu excepția acestuia, nicio persoană nu a fost rănită”, a precizat un purtător de cuvânt pentru The Guardian.

Potrivit primelor informații, un tânăr chinez cu probleme psihice este cel care a încercat să arunce în clădirea ambasadei cu o bombă artizanală. Dispozitivul a explodat, însă, prea devreme, iar tânărul a fost rănit la mâini. El a fost dus de urgență la spital.

Un martor a relatat că a văzut poliţişti examinând un vehicul în faţa ambasadei, iar social media au transmis imagini cu fumul rezultat în urma exploziei.

În faţa ambasadei au sosit şapte sau opt maşini de poliţie, iar drumul către complexul de clădiri a fost închis.

Potrivit cotidianului Global Times, poliţia chineză a mai reţinut joi o femeie care ar fi încercat să-şi dea foc în faţa ambasadei. Este neclar dacă cele două incidente au legătură. 

Mai multe articole despre:
China Beijing ambasada SUA