MENIU

Explozie de cazuri COVID în China: 80% din populație a fost infectată - Aproape 60.000 de decese, raportate doar în ultima lună

Sursa foto: Pixabay

Explozie de cazuri COVID în China. Specialiștii spun că 80% din populația chineză s-a infectat. Aproape 60.000 de decese au fost raportate doar în ultima lună. Organizația Mondială a Sănătății se teme că numărul cazurilor va crește exponențial cu ocazia sărbătorii Anului Nou, care începe oficial în acest weekend. 

Pentru prima dată din 2020, cetățenii din China pot sărbători Anul Nou fără restricții de circulație. În acest context, experții avertizează că ceremoniile care au loc în acest weekend pot duce la o explozie de cazuri COVID și că virului se poate răspândi mai rapid decât în prezent.

Experții se tem însă că numărul celor uciși de virus este în realitate mult mai mare.

„Estimăm că în China sunt 20.000 de decese zilnic și că în prezent, în acest val major de COVID-19, estimăm că au murit peste 300.000 de oameni”, a precizat Rasmus Bech Hansen, președintele Institutului de cercetare Airfinity.

China a ridicat brusc toate măsurile sanitare la începutul lunii decembrie, după 3 ani cu cele mai dure restricții din lume. De atunci, spitalele sunt paralizate de pacienți în vârstă, iar crematoriile nu mai fac față numărului mare de morți. 

Mai multe articole despre:
covid china cazuri covid china