MENIU

Executivul de la Moscova este o mare familie

Politica devine din ce în ce mai mult o chestiune de familie în Rusia, relatează France Presse. O nouă dovadă în acest sens sunt legăturile de rudenie din Guvernul de la Moscova, în care noul ministru al Sănătăţii este soţia ministrului Energiei.

Povestea Tatianei Golikova, despre care s-a aflat după numire că este soţia ministrului Energiei, Viktor Hristenko, reprezintă deja cel de-al treizeci şi saşelea caz de acest gen dezvăluit de presa rusă. Ziariştii au descoperit diverse grade de rudenie şi între alţi miniştri, membri ai administraţiei prezidenţiale sau lideri de mari companii de stat.

Astfel, noul şef al Executivului de la Moscova, Viktor Zubkov, este ginerele ministrului Apărării, Anatoli Serdiukov. Tot jurnaliştii au dezvăluit că fiul ministrului Justiţiei este căsătorit cu fiica adjunctului administraţiei prezidenţiale. Iar fiii şefului serviciilor secrete sunt unul în conducerea principalei companii petroliere ruse, iar celălalt vicepreşedinte al celei mai importante bănci din Federaţia Rusă.
Mai multe articole despre:
Moscova Rusia