MENIU

Europarlamentare 2019. Dezastrul Brexit îi obligă pe britanici să participe la alegerile europene

Theresa May

Europarlamentare 2019. Incapabili să iasă ajungă la un acord pentru ieșirea din UE, britanicii se văde nevoiți să ia parte la alegerile europene. 

Europarlamentare 2019. Marea Britanie se vede nevoită să facă pasul pe care spera să nu îl mai facă vreodată. Trebuie să participe la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai, alături de toate celelalte state membre UE.

Scenariul a fost confirmat de numărul doi din guvernul de la Londra. 

Votul ar urma să aibă loc pe 23 mai, iar Theresa May mai spera încă să obțină un acord pentru ieșirea din UE, împreună cu laburiștii.

”Din păcate” acest proces nu va fi finalizat în timp util, a spus David Lidington. Guvernul va încerca să facă în așa fel încât întârzierea să fie cât mai mică.

Premierul regretă că Marea Britanie nu a părăsit UE în martie, așa cum își propusese inițial, și admite că mulți cetățeni resimt o frustrare din această cauză, a spus oficialul guvernului.

May speră că un acord va fi în cele din urmă obținut până la începerea sesiunii europarlamentare, în luna iulie, a adăugat David Lidington.

Deocamdată, atenția britanicilor se va îndrepta spre votul din 23 mai și se pare că mulți dintre ei sunt determinați să pedepsească Partidul Conservator, dar și pe laburiști, la europarlamentare 2019.

Ultimele sondaje arată că Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, se situează pe primul loc în intenția de vot.