MENIU

Europa, sub inundaţii. Franţa, Austria şi Germania, în alertă. Trei cadavre găsite într-o casă

Trei persoane rămase în locuință au murit în inundațiile care au lovit miercuri sud-estul Germaniei, Austria și centrul Franței, au anunțat autoritățile locale citate de agenția France Presse (AFP).

Echipele de salvare bavareze au găsit trei cadavre într-o casă din Simbach am Inn, oraș cu aproape 10.000 de locuitori, a anunțat Michael Fahmüller, șef al districtului, fără a preciza vârsta sau sexul victimelor. De asemenea, trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit într-un râu din orașul Julbach din apropiere, agățat de un trunchi de copac, a precizat poliția locală.

În regiunea germană învecinată Baden-Württemberg, inundațiile au ucis patru persoane și au rănit alte zece persoane, în noaptea de duminică spre luni, în timpul unui episod de furtună severă.

În Franța, lângă Paris, pompierii au găsit miercuri seara, corpul unei femei de 86 de ani, care plutea în locuința sa inundată din Souppes-sur-Loing (centrul țării), în timpul unor inundații puternice.

Miercuri, două districte bavareze Rottal-Inn și Passau, de la granița cu Austria, au fost plasate în stare de "catastrofă", apele acoperind căile rutiere și afectând podurile, unii locuitori fiind nevoiți să își caute refugiu pe acoperișuri. În orașul Triftern (sudul Germaniei), aproximativ cincizeci de copii au dormit în școală deoarece căile rutiere au devenit inaccesibile.

La Paris, Sena va continua să crească și ar putea ajunge în weekend-ul următor la un vârf al nivelului cuprins între 5,10 metri și 5,70 metri, situație care "necesită vigilență specială", a avertizat primaria capitalei Franței, mai relatează AFP.