MENIU

Euro 2016. Piloții AirFrance anunță greve în prima săptămână a campionatului

Piloții companiei Air France ar putea să participe la o grevă a transportului aerian în timpul primei săptămâni a Campionatului de Fotbal Euro2016.

Sindicatul piloților companiei Air France, SPNL, le cere acestora să se alăture acestei mișcări, chiar în perioada în care 1,5 milioane de turiști sunt așteptați să sosească în Franța.

Între timp, al doilea sindicat ca importanță, Spaf, a anunțat o grevă în perioada 11-14 iunie. Mai exact, greva este programată să înceapă la doar o zi după startul Campionatului European de Fotbal. Din sindicatul Spaf fac parte aproximativ un sfert din piloții companiei AirFrance, care vor săprotesteze astfel față de nivelul salariilor primite, relatează Reuters.

Principalul reprezentant al piloților acestei companii – SNPL – nu a anunțat încă dacă va participa sau nu la grevă. În cazul în care piloții Air France vor intra în grevă, transporturile din Franța vor fi date complet peste cap. În acest moment, traficul feroviar este perturbat din cauza unei mișcări de protest. La nivel naţional, aproximativ 60% dintre trenurile de mare viteză şi între o treime şi o jumătate din restul serviciilor funcționează, a anunțat compania feroviară SNCF, potrivit BBC News.

Sindicatele protestează faţă de schimbarea programului de lucru, dar greva are loc pe fondul tensiunilor generale legate de reforma de pe piața muncii. În paralel, continuă grevele la 16 dintre cele 19 centrale nucleare ale ţării, în timp ce numeroase rafinării, porturi şi docuri sunt blocate.

 

Mai multe articole despre:
grevă piloţi Air France eurp 2016