MENIU

Este oficial! S-au luat decizii împotriva dronelor!

Canada a anunțat joi o serie de măsuri împotriva utilizării neglijente a dronelor recreaționale. Această măsură a fost luată în condițiile în care numărul de incidente în care au fost implicate s-a triplat începând cu anul 2014.

 

Proprietarii de drone nu vor mai putea, de acum încolo, să le piloteze pe acestea decât la o altitudine maximă de 90 de metri și nu trebuie să le mai utilizeze noaptea și nici la mai puțin de 75 de metri de clădiri, autovehicule sau persoane. Proprietarii vor mai trebui să se asigure că datele lor de contact figurează pe aparat, a spus ministrul transporturilor, Marc Garneau.

Tototdată, utlizarea unor astfel de aparate la mai puțin de 9 kilometri de orice aerport, helioport, aerodrom sau bază de hidravioane, este interzisă, a completat demnistarul.

Noile reguli privesc utilizarea dronelor care cântăresc mai puțin de 250 de grame, dar nu depășesc 35 de kilograme și nu se aplică în cazul dronelor utilizate în scopuri comerciale, universitare sau pentru cercetare.

Amenzile pentru nerespectarea acestor legi pot ajunge chiar și până la 2.100 de euro.

"Nu neglijez faptul că utilizarea dronelor reprezintă un risc sporit pentru securitatea aeriană", a declarat Garneau, potrivit sursei citate.

Totuși, noile reguli sunt provizorii și vor rămâne în vigoare o perioadă de maximum un an de zile, până la adoptarea unor dispoziții legale permanente. 

Mai multe articole despre:
măsuri amenzi Canada legi drone