MENIU

Turcia ar putea găzdui o discuție Putin - Zelenski. Erdogan: „Progresul de la negocieri ar deschide calea pentru întâlnirea liderilor”

Recep Tayyip Erdogan - Președintele Turciei

Președintele Turciei - Recep Tayyip Erdogan spune că Volodimir Zelensky și Vladimir Putin îi sunt „prieteni valoroși”. El le-a spus echipelor ruse și ucrainene de la negocierile de la Instanbul că ambele părți au „preocupări legitime”. Acesta este de părere că încetarea conflictului nu va avea un pierzător.

Mai mult, acesta a spus înainte de actuala rundă de negocieri directe că progresul de la discuții ar deschide calea pentru întâlnirea liderilor și că Turcia ar putea găzdui și asta, potrivit BBC.

Erdogan consideră că o „pace echitabilă” nu va avea un învins, iar o continuare a conflictului nu aduce beneficii nimănui. „Într-un moment atât de critic, suntem încântați să vă urăm bun venit și să contribuim la eforturile dumneavoastră de a stabili pacea”, a spus el, adăugând: „Îmi doresc ca întâlnirile și discuțiile noastre să se dovedească a fi de bun augur pentru țările voastre, regiunea noastră și întreaga omenire".

El a cerut o încetare imediată a focului și spune că oprirea tragediei depinde de ambele părți.  

Sunt noi negocieri Ucraina-Rusia, marți. Membrii delegației au ca prioritate principală încetarea focului, deși există mult scepticism cu privire la obținerea acestui lucru.

Noi negocieri pentru pace. Ucraina, gata pentru un schimb total de prizonieri - Mutarea lui Erdogan

Mai multe articole despre:
erdogan razboi putin rusia