MENIU

Erdogan, îndemn incredibil pentru turci: ”Întemeiați-vă familii numeroase în Europa!”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a sfătuit, vineri, pe turcii stabiliți în Europa, să-și întemeieze familii numeroase, estimând că astfel ei vor putea oferi ”cel mai bun răspuns” la discriminările la care sunt supuși.

 

'Educaţi-vă copiii în cele mai bune şcoli, asiguraţi-vă că familiile voastre trăiesc în cele mai bune locuri, conduceţi cele mai bune maşini, trăiţi în cele mai bune case şi faceţi cinci copii, nu numai trei', a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Eskisehir, la sud de Istanbul, potrivit Agerpres.

'Acesta este cel mai bun răspuns la impoliteţea şi la ostilitatea pe care le-aţi văzut', a adăugat el.

Erdogan a denunțat în mod repetat discriminările suferite de turci și în general de musulmani în Europa de la începutul crizei diplomatice izbucnite între Ankara și mai multe țări europene, în special cu Germania și Olanda, după ce acestea le-au interzis unor miniștri turci să participe la mitinguri de susținere a referendumului din 16 aprilie din Turcia pe tema extinderii puterilor prezidențiale.

Președintele Turciei, el însuși tatăl a 4 copii, le-a cerut femeilor de origine turcă să fac cel puțin trei copii, provocând furia militanților pentru drepturile femeilor.

Mai multe articole despre:
Turcia îndemn erdongan