MENIU

Efectele sancțiunilor. Aproape 100.000 de ruși, trimiși acasă, pe fondul închiderii afacerilor occidentale

Aproape 100.000 de ruși au rămas fără loc de muncă. Foto/Profimedia

95.865 de muncitori ruși sunt în prezent fără job. Cel puțin așa a declarat Galina Karelova, vicepreședintele Camerei superioare a Parlamentului, transmite Interfax. Majoritatea șomerilor se află în regiunile Moscova, Sankt Petersburg, Samara și Kaluga.

În Rusia, la 21 martie, 36.765 de organizații cu un număr total de 8,4 milioane de persoane și-au anunțat schimbarea regimului de angajare, 95.865 de persoane sunt inactive, a declarat Galina Karelova, vicepreședintele Consiliului Federației.

"95.865 de oameni sunt inactivi. Cei mai mulți în regiunile Moscova, Samara, Kaluga, Sankt Petersburg", a spus Karelova la o ședință a Consiliului Federației, vorbind despre măsurile de sprijinire a angajării în condițiile actuale.

Ea a amintit că o serie de companii străine au încetat sau își opresc activitatea în țară și a afirmat că trebuie luate măsuri.

„Reconfigurarea mecanismelor existente a început deja atât la nivel federal, cât și la nivel regional. Iar liniile de asistență telefonică din Rostrud au trecut la un mod de funcționare îmbunătățit, linia de asistență telefonică federală funcționează non-stop, șapte zile pe săptămână, iar liniile de asistență telefonică regionale funcționează șapte zile pe săptămână de la 9:00 la 21:00”, a remarcat ea. Karelova.

Potrivit acesteia, guvernul a extins măsurile existente și a aprobat noi măsuri de sprijinire a cetățenilor, care vor acoperi peste 600.000 de persoane.

"Peste 39 de miliarde de ruble au fost deja alocate pentru susținerea pieței muncii din fondul de rezervă al guvernului. Cea mai mare parte a sumei va fi destinată creării de locuri de muncă temporare pentru cetățenii aflați în risc de concediere și organizării de lucrări publice", a spus senatorul.