MENIU

Dronă ucraineană doborâtă în apropierea capitalei Crimeei.

Drona (foto arhiva)

Liderul prorus din Crimeea a afirmat miercuri că apărarea antiaeriană a doborât o dronă în zona oraşului Simferopol, centrul administrativ al peninsulei, după ce presa relatase că în zonă s-au auzit explozii puternice.

'O dronă a fost doborâtă în zona Simferopolului. Rămăşiţele ei au căzut în câmp. Nu există victime sau distrugeri', a dat asigurări Serghei Axionov pe contul său de Telegram.
Anterior, canale Telegram ucrainene şi ruse relataseră despre explozii în localitatea Hvardiiske (Gvardeiskoie), la nord de Simferopol, relatează EFE, citat de Agerpres.

Canalul Astra a comunicat că o explozie a avut loc în apropierea unei baze aeriene, în timp ce canalul Mash a relatat că explozia a fost într-atât de puternică, încât ferestrele caselor din localitatea vecină Ukromnoie, aflată în apropierea aeroportului din Simferopol, s-au cutremurat.

În ultimele 13 luni, Crimeea a fost ţinta mai multor atacuri atribuite de ruşi Ucrainei.

Peninsula a fost în anexată în 2014 de Moscova, iar în vara anului trecut, după izbucnirea războiului, a fost ținta unei operaţiuni de sabotaj împotriva unui arsenal al armatei ruse şi a unor explozii suspecte pe un aerodrom rusesc.