MENIU

Dragostea nebună a unei suportere a Frontului Naţional din Franţa pentru un imigrant va deveni FILM

O fostă suporteră a Frontului Naţional din Franţa a fost trimisă în judecată pentru că şi-a ajutat iubitul din Iran să traverseze Canalul către Marea Britanie. 

Beatrice Hurret şi-a cunoscut iubitul, Mokhtar, atunci când făcea voluntariat la "Jungla" din Calais, tabăra de migranţi demolată, s-a îndrăgostit şi...a comis o mare nebunie, care ar putea-o trimite la închisoare.

Femeia de 45 de ani, văduvă, a votat întreaga viaţă cu Frontul Naţional, până când a descoperit condiţiile în care trăiau migranţii în tabăra din Calais. Acolo l-a cunoscut pe Mokhtar, de 37 de ani, care făcea parte din grupul de bărbaţi care şi-au cusut buzele în semn de protest când tabăra era pe cale să fie demolată.

S-au îndrăgostit cu ajutorul Google Translate, spune femeia, apoi bărbatul a venit să locuiască cu ea, cu mama sa de 76 de ani şi cu fiul său de 19 ani. În tot acest timp, bărbatul vroia să ajungă în UK. Într-un final, Beatrice a fost de acord să cumpere o barcă de 1000 de euro şi bărbatul, împreună cu doi prieteni de-ai săi, au traversat în siguranţă Canalul, fiind salvaţi de gărzile de Coastă britanice.

Femeia a fost arestată şi acuzată de trafic de migranţi, ea riscând o amendă sau chiar închisoarea. "Am dus o barcă pe o plajă. Asta e tot ce am făcut şi am făcut asta din dragoste. Fără niciun profit", a povestit Beatrice judecătorilor. Ea îşi vizitează frecvent iubitul în Anglia, unde acesta, fost profesor în Iran, a obţinut un permis de muncă.

Mai multe companii de producţie de film se bat, acum, pentru drepturile poveştii de dragoste a femeii, informează AFP. Ea este autoarea unei cărţi "Calais, mon amour".