MENIU

Donald Trump a fost ELIBERAT - Primul președinte SUA căruia i se vor lua amprente și va fi pus sub acuzare 

Fostul președinte Donald Trump a fost în custodia poliției înainte de punerea sa sub acuzare. Acesta a fost eliberat, însă, după citirea acuzațiilor, care a durat în jur de o oră. Trump a părăsit sala de judecată din Manhattan și nu a făcut niciun comentariu.

Donald Trump, a ajuns marţi, 4 aprilie, la tribunalul din Manhattan la ora locală 14.15 (21.15, ora României). Planurile sunt ca fostul preşedinte să îşi păstreze comentariile mai ample pentru seara, când se va întoarce la reşedinţa de la Mar-a-Lago din Florida şi va rosti acolo un discurs. 

Fostul preşedinte american Donald Trump a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare de falsificare a unor documente de afaceri, în urma unei anchete privind banii plătiţi pentru a cumpăra tăcerea unei vedete porno.

Ca orice inculpat, el va fi amprentat și fotografiat, dar nu este de așteptat să fie și arestat, chiar dacă această ipoteză nu este exclusă.Consilierii l-au îndemnat pe fostul preşedinte să se abţină de la declaraţii până când nu va ajunge acasă, acolo unde sunt aşteptaţi să se adune sute de susţinători, asociaţi şi prieteni de-ai săi. 

Consilierii l-au avertizat, de asemenea, pe Trump că orice remarcă spontană îl expune unui risc de a-şi vedea afectat cazul. 

Sursele CNN spun că este de aşteptat ca şi discursul pe care Trump îl va rosti la Mar-a-Lago, după ce va fi pus sub acuzare, să fie mai întâi citit şi supervizat de avocaţii săi. 

Trump şi-a petrecut dimineaţa zilei de marţi la telefon cu aliaţii republicani, cu cercul său restrâns de consilieri politici şi cu echipa sa juridică, concentrându-se din ce în ce mai mult asupra acuzaţiilor specifice care ar putea fi în rechizitoriul al cărui conţinut este păstrat deocamdată secret. Trump nu poate evalua pe deplin drumul politic sau juridic care îl aşteaptă până când nu va afla ce anume se află în actul de acuzare.

Ce trebuie să ştii despre procedurile judiciare şi ce se va întâmpla în continuare

Potrivit Washington Post, în jurul orei 21.15, Donald Trump se va preda în biroul procurorului districtual din Manhattan. Donald Trump va fi amprentat, i se vor lua probe ADN. Nu va fi încătuşat, nu este sigur dacă i se va lua un mug-shot. 

Trump va urca la etajul 15 în clădirea în care se află şi Curtea Supremă din Manhattan pentru a-i fi prezentate oficial acuzaţiile penale şi în care judecătorul Curţii Supreme Juan Merchan îl va inculpa oficial. 

Donald Trump îşi va susţine nevinovăţia în faţa judecătorului Merchan. 

Trump va fi liber să plece la Mar a Lago pentru a-şi susţine conferinţa de presă. 

Judecătorul Merchan va decide dacă Trump va avea o serie de interdicţii în acest caz. Judecătorul Merchan va desigila rechizitoriul la adresa lui Trump. Judecătorul Merchan va stabili un program pentru paşii următori din procesul preliminar care va avea loc. 

De ce este acuzat Donald Trump

Stormy Daniels spune că a avut o aventură cu Trump în 2006, lucru pe care acesta l-a negat întotdeauna În 2016, ea a încercat să vândă presei versiunea ei despre cele întâmplate. 

Avocatul lui Trump, Michael Cohen, i-a plătit 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea. Acest tip de plată se numeşte "hush money". Nu este ilegală, dar ceea ce l-a băgat pe Trump în bucluc este modul în care acea plată a fost înregistrată în conturile sale. El este acuzat că şi-a falsificat registrele de afaceri, spunând că plata era pentru taxe legale.

Întrucât s-a întâmplat chiar înainte ca americanii să voteze, este posibil să încalce şi legile privind plăţile care ajută o campanie electorală.

Va avea loc acum un proces în care Trump îşi va prezenta argumentele. El a negat orice abatere. Dacă va fi găsit vinovat, cel mai probabil va primi o amendă, dar există şi o şansă să fie trimis la închisoare.

În ceea ce priveşte campania sa electorală, nu există nimic în Constituţia SUA care să îl împiedice pe Trump să îşi continue campania pentru a deveni din nou preşedinte, acum că a fost acuzat.

Acuzaţiile complete formulate de procurorii americani vor fi cunoscute abia după ce îi vor fi aduse la cunoştinţă lui Donald Trump. 

Mai multe articole despre:
donald trump