MENIU

Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul unei jurnaliste

​​Un juriu din New York a constatat că Donald Trump a abuzat-o sexual pe jurnalista E Jean Carroll într-un urmă cu 27 de ani. Femeia l-a acuzat pe fostul președinte că ar fi violat-o în cabina de probă a unui magazin.

Juriul, format din șase bărbați și trei femei, a deliberat în unanimitate în defavoarea fostului președinte, în mai puțin de trei ore. Verictul a fost că Trump a molestat-o ​​pe jurnalista Elizabeth Carroll, dar nu a violat-o, conform CNN. De asemenea, juriul îl consideră pe Trump vinovat pentru defăimare în procesul pentru viol contra lui Elizabeth Carroll.

 

Fostul lider de la Casa Albă ar trebui să plătească despăgubiri de aproape 3 milioane de dolari pentru defăimare și alte 2 milioane pentru molestare, ridicând suma totală la 5 milioane de dolari.

 

Cei nouă juraţi au stabilit că Donald Trump nu se face vinovat de "viol", aşa cum fusese acuzat de fosta jurnalistă E. Jean Carroll, potrivit presei americane.

 

Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA este declarat agresor sexual, însă fiind un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală este cea financiară.

 

În timpul procesului de opt zile, avocații jurnalistei au argumentat în fața juriului că acuzațiile ei se potrivesc unui model, sau „modus operandi”, pentru Trump. Alte 2 femei l-au descris pe Trump ca trecând brusc la un comportament sexual nepotrivit.

De altfel, o probă solidă a fost videoclipul în care chiar fostul președinte povestea cum atinge cu forța femeile în zona genitală.

Mai multe articole despre:
trump vinovat agresiune sexuala jean caroll