MENIU

Donald Trump, dat în judecată de 16 state americane

Eforturi disperate ale statelor americane pentru a suspenda starea de urgenţă declarată de preşedinte pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexicul. 16 state americane, în frunte cu California, au dat în judecată Administraţia Trump.

Statele americane au anunţat că au dat în judecată Administraţia pentru a "bloca utilizarea abuzivă a puterii prezidenţiale" şi pentru a-l împiedica pe Donald Trump să jefuiască banii cetăţenilor.

"Toată lumea este îngrijorată să audă că opt miliarde de dolari aşteptaţi pentru alte programe importante vor fi luaţi acum de preşedinte pentru a plăti pentru un zid de la graniţă, pe care Congresul a decis clar să nu îl finanţeze la nivelul pe care îl vrea preşedintele. Cred că fiecare stat ar trebui să fie îngrijorat.", spune Xavier Becerra, Procurorul General al Californiei.

În plus, Procurorul General al Californiei a avertizat că cei 8 miliarde de dolari nu vor fi, oricum, suficienţi şi că Trump va cheltui, de fapt, zeci de miliarde. Între timp, liderii republicani din Congres au încercat să apere decizia preşedintelui. 


"Să spunem că a luat nişte bani din bugetul pentru construcţii militare. Aş spune că este mai bine pentru elevii de gimnaziu din Kentucky să aibă o graniţă sigură. Le vom da şi şcoala de care au nevoie, dar acum ne confruntăm cu o urgenţă naţională.", spune Sydney Graham, senator republican.

Anterior, mai mulţi proprietari de terenuri din Texas au contestat în instanţă declararea stării de urgenţă naţională, pentru că zidul ar urma să treacă pe pământul lor. 

Mai multe articole despre:
judecat Donald Trump state americane