MENIU

Donald Trump, acuzat de tentativă de lovitură de stat - Audieri pe tema asaltului asupra Capitoliului

Donald Trump

Fostul președinte american Donald Trump a fost acuzat în Congres de tentativă de lovitură de stat. Acuzațiile vin în contextul în care, în Statele Unite, are loc prima anchetă în legătură cu asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. 

Camera Reprezentanților investighează de un an evenimentele care au avut loc în ianuarie 2021, când susținătorii lui Donald Trump au atacat clădirea Congresului american, unde se desfășura procedura de validare a lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020.

Liz Cheney, o republicană și președinta adjunctă a comitetului care îl investighează pe Trump, l-a acuzat pe fostul lider de la Washington că a "aprins fitilul acestui atac".

De aproape un an, un grup format din șapte democrați și doi republicani a audiat peste 1.000 de martori, printre care doi copii ai fostului președinte. Anterior, Camera Reprezentanților l-a pus sub acuzare pe Donald Trump pentru rolul său în atacul sângeros din 6 ianuarie. Acesta a fost, însă, achitat în Senat, care este controlat de republicani. 

Mai multe articole despre:
donald trump tentativa lovitura de stat capitoliu