MENIU

DOLIU în lumea sportului! A murit unul dintre cei mai mari antrenori din istorie

Doliu în lumea sportului. A murit cel mai de succes antrenor din Europa

Doliu în lumea sportului mondial! Unul dintre cei mai mari antrenori de baschet din istorie a murit la vârsta de 77 de ani, după ce s-a luptat ani întregi cu mai multe afecțiuni. 

Dusan Ivkovic, legendarul antrenor a murit joi, după ce s-a luptat ani întregi cu mai multe afecțiuni.

Cunoscut de iubitorii de baschet sub numele „Duda”,„Duda” avea 77 de ani, o carieră greu de egalat și aproape imposibil de depășit. Cinci titluri în patru competiții europene, 14 trofee, 46 de ani de carieră și peste 2.000 de meciuri oficiale și amicale.

Anunțul decesului a fost făcut de Goran Kalinic, președintele celor de la Radnicki. Potrivit acestuia, antrenorul s-a stins din viață în cursul dimineții de joi, la un spital din Belgrad.

În ceea ce privește cauza morții, potrivit sursei citate, acesta suferea de mai multe afecțiuni printre care și apă la plămâni. „La ora 6.50 dimineața, Dusan Ivkovic a murit într-un spital din Belgrad din cauza apei din plămâni și alte afecțiuni”, a declarat acesta pentru mass-media. 

De-a lungul carierei sale antrenorul a bifat mai multe premii. Ivkovic a câștigat două Euroligi ca antrenor al lui Olympiacos (1997 și 2012), o Cupă Saporta (AEK 2000), o Cupă Korac (Partizan 1979) și o Cupă ULEB (Dinamo Moscova 2006), iar în anul 2017 a intrat în Hall of Fame.