MENIU

DOLIU în lumea presei! Un cunoscut jurnalist a fost UCIS pentru relatările făcute. Detalii ȘOCANTE din anchetă

Tragedie imensă în lumea presei

Doliu imens în lumea presei! Un celebru jurnalist ce relata despre războiul contra drogurilor a fost asasinat. Incidentul a șocat întreaga țară.

Jesus Malabanan, jurnalist filipinez, în vârstă de 58 de ani a fost împuşcat în cap şi declarat decedat miercuri seară la sosirea la spitalul din Calbayog, oraş aflat la 482 kilometri sud-est de Manila, transmite dpa.

Malabanan era reporter pentru un cotidian filipinez de limbă engleză şi pentru o televiziune de ştiri din Manila. El era corespondent local pentru agenţia de presă Reuters, care în 2018 a câştigat Premiul Pulitzer, categoria reportaj internaţional, pentru ”relatarea neobosită care a expus campania de ucideri brutale din spatele războiului contra drogurilor al preşedintelui Rodrigo Duterte”.

Jurnalistul se uita la televizor într-un mic magazin deţinut de familia sa în Calbayog atunci când a fost împuşcat de un bărbat neidentificat, care ulterior a fugit cu o motocicletă condusă de un alt suspect, conform poliţiei.

Colegii jurnalistului au declarat că acesta primise ameninţări cu moartea.

Jesus Malabanan este al 22-lea jurnalist ucis în Filipine după ce Rodrigo Duterte a devenit preşedinte, în 2016, potrivit unui bilanţ publicat de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din ţara sud-est asiatică.