MENIU

DOLIU în lumea politică! Fostul președinte IBK a murit. Țara, în lacrimi

Doliu pe scena politică

Doliu imens în lumea politică! Un fost președinte a murit la vârsta de 76 ani. Tragicul anunț a fost făcut de familia sa.

Fostul preşedinte malian Ibrahim Boubacar Keita, care a condus Mali între 2013 şi 2020, a murit duminică la domiciliul său din Bamako la vârsta de 76 de ani, relatează AFP, citând un membru al familiei.

„Preşedintele IBK a murit în această dimineaţă, la ora 09.00 (GMT şi locală), la domiciliul său din Bamako”, potrivit sursei citate.

Vestea tragică a fost confirmată de mai mulţi membri ai familiei sale şi de anturajul său.

Ibrahim Boubacar Keita, ales preşedinte al Mali în septembrie 2013, a fost înlăturat de la putere de militari în august 2020.

Amintim că, în urmă cu doi ani, acesta a suferit un accident vascular cerebral și a fost trimis în Emiratele Arabe Unite pentru tratament. Cu toate acestea, cauza decesului său nu a fost precizată deocamdată.

Mali, deja afectat de o gravă criză de securitate şi politică după declanşarea unor insurecţii pentru obţinerea independenţei şi respectiv jihadistă în 2012, se confruntă de o săptămână şi cu puternice sancţiuni din partea CEDEAO (Comunitatea economică a statelor vest-africane).

*Sursă foto: Profi Media