MENIU

Doliu în lumea artistică. A murit o balerină celebră, legendă a teatrelor coregrafice

Fosta balerină Tatiana Legat a încetat din viață la vârsta de 87 de ani într-un spital din Moscova, joi, după o scurtă perioadă de spitalizare.

Tatiana Legat s-a născut pe 8 aprilie 1934 la Leningrad. Străbunicul ei a fost elevul lui Marius Petipa - Gustav Legat. Ulterior, fiii săi au devenit și ei dansatori și coregrafi. În 1943, în anii blocadei, artista a fost acceptată la Școala Coregrafică din Leningrad, unde și-a încheiat studiile în 1953.

După absolvire, Legat a fost acceptată la Teatrul Mariinski, unde a dansat pînă la sfîrșitul anilor 1970. Legat a interpretat părți în mai mult de patruzeci de producții. Partenerii ei au fost Natalia Dudinskaia și Rudolf Nureev.

Ulterior, Legat a activat ca profesor la Teatrul Muzical Stanislavski și Nemirovici-Dancenko din Moscova, din 1992 a devenit profesor al Baletului din Boston din SUA.

În 2010, s-a întors în Rusia în același post la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg, dar odată cu declanșarea pandemiei, rudele ei au mutat-o la Moscova, relatează noi.md.

Mai multe articole despre:
doliu balerina Tatiana Legat