MENIU

Doi morți și o creștere bruscă a radiațiilor în Rusia după o explozie la un test militar

Arhangelsk

Două persoane şi-au pierdut viaţa joi în urma unei explozii survenite în timpul testării armamentului la o bază de lansare a rachetelor balistice în Marele Nord rus, au anunţat autorităţile locale.

Doi oficiali au murit în timpul testării unui motor de rachetă în nordul Rusiei, în al doilea incident care afectează facilitățile militare rusești în ultima săptămână.

Incidentul a avut loc în apropiere de Arkhangelsk (FOTO) și ar fi generat o creștere bruscă a nivelului radiațiilor în zonă, potrivit agenției Tass, citate de Guardian.

Alte surse au negat însă această ultimă informație.

”Doi specialişti au murit în urma rănilor”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruseşti, adăugând că nivelul de radioactivitate este ”normal”, notează Agerpres.

”Nu există nicio contaminare radioactivă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al guvernatorului regiunii Arhangelsk, unde se află baza militară.

”Sunt răniţi”, a declarat cu puţin timp în urmă guvernatorul regiunii Arhangelsk (nord-vestul Rusiei), Igor Orlov, pentru agenţia TASS, adăugând că echipaje de urgenţă au fost trimise spre micul oraş Nionoksi, unde se află baza.

Mai multe articole despre:
Rusia Arhangelsk