MENIU

Doi generali turci aflați la comandă în Afganistan au fost arestați în Dubai după lovitura de stat

Doi generali turci de rang înalt aflaţi la comanda trupelor turce din Afganistan, arestaţi pe aeroport la Dubai, scrie News.ro.

Doi generali turci de prim rang, care servesc în Afganistan, au fost arestaţi în Dubai pentru presupusa lor implicare în puciul eşuat din Turcia, a anunţat marţi un oficial turc, primele arestări de acest fel efectuate în afara teritoriului turc, relatează AFP.

Generalul Mehmet Cahit Bakir, comandantul forţelor turce în Afganistan, şi generalul de brigadă Sener Topuc au fost reţinuţi pe aeroportul din Dubai, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, acest oficial turc.

Aceste arestări au fost efectuate în cadrul unei cooperări între serviciile turce de informaţii şi Emiratele Arabe Unite (EAU), după tentativa de lovitură de stat imputată de Ankara predicatorului exilat în Statele Unite Fethullah Gülen, potrivit agenţiei proguvernamentală de presă Anadolu.

Este vorba despre primele arestări ale unor ofiţeri de rang înalt în afara teritoriului Turciei de când Ankara a declanşat valul de arestări după puciul eşuat de la 15 iulie.

Potrivit Anadolu, fostul guvernator al Istanbulului Huseyin Avni Mutlu a fost plasat în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la tentativa de lovitură de stat.

Peste 13.000 de persoane - inclusiv peste 100 de generali - au fost plasate în arest preventiv după încercarea militară de răsturnare a regimului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe articole despre:
Afganistan Dubai generali