MENIU

Dispariţia zborului MH370: Fragmentul de Boeing 777 a fost adus în Franţa pentru expertiză

Dispariţia zborului MH370: Fragmentul de Boeing 777 a fost adus în Franţa pentru expertiză

Fragmentul de avion descoperit săptămâna aceasta pe o plajă din Réunion a fost adus cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, la Paris, sâmbătă dimineaţa, de unde urma să fie trimis la Toulouse pentru a fi expertizat, relatează postul TF1 în pagina elecronică.

 Oare se apropie finalul unuia dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei moderne? se întreabă postul francez. Fragmentul a sosit la Paris cu zborul comercial AF671, la ora locală 6.17 (7.17, ora României), a anunţat operatorul Aéroports de Paris.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, urma să fie transportat rutier, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri.

Potrivit unor experţi, fragmentul corespunde unui "flaperon" de Boeing 777, un flaps de pe aripile unui avion pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

Constructorul american Boeing a anunţat vineri că va trimite o echipă "tehnică" în Franţa, pentru a lua parte la expertiză, la care urmează să ia parte şi reprezentanţi ai Malaysiei.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
zbor avion MH370