MENIU

Percheziții acasă la directorul Sputnik Moldova, portalul de propagandă a Rusiei

Directorul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, ar fi fost reținut, astăzi, de ofițerii CNA, scrie Newsmaker.md, citat de Unimedia. Procuratura moldoveană nu a confirmat informația, menționând doar că au fost efectuate percheziții la domiciliul lui Novosadiuc. 

Conform sursei citate, șeful de la Sputnik a fost dus în clădirea Centrului Național Anticorupție. Potrivit serviciului de presă al Procuratii Anticorupție, la moment se desfășoară măsuri de investigare în cazul furtului miliardului.

Vladimir Novosadiuk este considerat a fi o persoană apropiată omului de afaceri Ilan Shor. A fost membru al organului de conducere a Băncii Sociale, controlate de Shor.

Numele lui Novosadyuk și cel al soției sale, Rita Zwick, au figurat și în rapoartele Kroll. Totodată, Rita Zwick deține două posturi de televiziune controlate de Shor - Orhei TV și Televiziunea Centrală.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, marți, continuă perchezițiile demarate luni de către Procuratura Anticorupție de comun cu CNA, în 21 din domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceiași cauză penală în care figurează deputații Reghina Apostolova și Marina Tauber. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.

"La această etapă, au loc acțiuni de generalizare a informației privind obiectele depistate și ridicate din locațiile perchiziționate. Procuratura menționează că nu au fost reținute alte persoane decât Reghina Apostolova și Marina Tauber, cărora le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea Procurorului General interimar", se menţionează în comunicatul emis de PG.

Procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul şefului Sputnik-Moldova, Vladimir Novosadiuk. Informaţiile au fost confirmate de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Novosadiuc a fost percheziționat în dosarul fraudei bancare "Este o continuare a acțiunilor procesuale în dosarul fraudei bancare. Este în contextul solicitării de ieri de ridicare a imunității celor doi deputaţi", a declarat Gaitur.

Totodată, Emil Gaitur a precizat că Vladimir Novosadiuk nu a fost reţinut.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova vladimir novosadiuc sputnik