MENIU

Directorul postului TV public din Ucraina, BRUTALIZAT de trei deputaţi

Scene șocante la televiziunea ucraineană

Trei deputaţi din partidul naţionalist ucrainean Svoboda, care participă la actualul guvern de tranziţie, au fost aspru criticaţi de opinia publică, miercuri, după ce l-au brutalizat pe directorul postului public de televiziune pentru a-l constrânge să demisioneze, informează AFP.

Parchetul general din Ucraina a anunţat deschiderea unei anchete preliminare.

Incidentul a avut loc în cursul zilei de marţi.

Potrivit unei înregistrări video difuzate pe site-ul Ukrainska Pravda, trei deputaţi au intrat în biroul lui Aleksandr Panteleimonov, directorul general al televiziunii naţionale ucrainene, acuzându-l de propagandă în favoarea puterii, în timpul protestelor de la Kiev care au dus la fuga preşedintelui Viktor Ianukovici.

În faţa refuzului de a renunţa la funcţie şi a încercării sale de a părăsi biroul, cei trei deputaţi l-au reţinut cu forţa pe Panteleimonov, numit în acest post la începutul anului 2013 de Ianukovici, şi l-au obligat, recurgând la violenţă, să se aşeze şi să semneze scrisoarea de demisie.

Incidentul a fost denunţat cu tărie de Federaţia profesională a jurnaliştilor şi de numeroşi lideri politici.

Televiziunea publică a fost acuzată de minciună şi propagandă de manifestanţii care îi cereau lui Ianukovici să renunţe la putere, în timp ce posturile private, care au criticat iniţial mişcarea contestatară, au adoptat destul de repede un ton neutru.