MENIU

Dezvăluiri din Costa Rica, tărâmul industriei sexuale

În Costa Rica, prostituția este absolut legală. Mulți turiști aleg această destinație pentru servicii sexuale, astfel că industria sexuală este în plină dezvoltare în această țară din America Centrală. 

Există hoteluri, baruri, cluburi sportive, cluburi de noapte, saloane de masaj cu faimă pentru servicii sexuale. Totuși, folosirea intermediarilor, a proxeneților, este total interzisă și legile nu permit activități sexuale cu minori. Pedeapsa pentru acest fapt este chiar închisoare pe viață.

Deoarece prostituția este o activitate legală, cei care practică această meserie, trebuie să se înregistreze la Caja Costarricense de Seguro Social, notează theculturetrip.com.
Guvernul eliberează cărți de identitate și asigură examen medical gratuit la fiecare 15 zile. Cu toate acestea, femeile care practică prostituția nu respectă acest lucru. Un studiu a relevat faptul că 1 din 100 de femei a fost testată pozitiv cu HIV, iar 7 din 100 bărbați suferă de acest virus contagios.

San Jose, Jaco și Tarimando sunt cele mai fierbinți puncte unde se practică prostituția.  În câteva zone din San Jose sunt angajați peste 800 de persoane care practică prostituția.

Mai multe articole despre:
Costa Rica industrie sexuală