MENIU

Dezvăluire incredibilă: averea secretă a lui Vladimir Putin

<p>Vladimir Putin&nbsp;</p>

Miliardarul rus Roman Abramovici i-a dăruit lui Vladimir Putin un iaht de 35 de milioane de dolari. Asta susţine un documentar BBC despre bogăţiile secrete ale liderului de la Kremlin. 

Jurnaliştii britanici au vorbit cu oameni care au făcut mult timp parte din cercurile de putere ale Kremlinului. Toţi spun că preşedintele Rusiei are o avere imensă, dar pe care o ascunde cu grijă.

Adevărata avere a lui Vladimir Putin rămâne unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Kremlinului. Preşedintele rus are un salariu anual de peste o sută de mii de dolari, dar mulţi spun că trăieşte ca un prinţ saudit.

Americanii sunt de părere că Putin a dezvoltat un sistem de practici prin care reuşeşte să-şi mascheze averea.

Toţi oligarhii ruşi ştiu că este mai bine să fii de partea lui Putin, decât împotriva lui. Documentarul realizat de BBC pretinde că miliardarul Roman Abramovich, care controlează clubul de fotbal londonez Chelsea, i-a dat preşedintelui Rusiei un yacht care costă 35 de milioane de dolari.

Alţi foşti aliaţi ai lui Putin l-au acuzat pe liderul de la Moscova că are investiţii secrete, mai ales în sectorul energetic. Cu toate astea, de-a lungul anilor au apărut dovezi slabe despre aceste acuzaţii sau despre practicile corupte ale lui Vladimir Putin.

Mai multe articole despre:
avere Vladimir Putin