MENIU

Dezinformarea, o tactică veche. Ce spun angajații Departamentului de Stat al SUA. Material Realitatea PLUS

În ultimii ani, Moscova a lansat campanii la scară largă pentru a destabiliza alianţa trans-atlantică sau Uniunea Europeană şi pentru a alimenta conflictele interne în ţările pe care le consideră adversare. 

Vorbim despre o ofensivă digitală comparată de mulţi cu un război informatic şi în care Kremlinul a investit zeci sau sute de milioane de dolari.

Alarmate de amestecul în alegerile americane din 2016, ţările occidentale au început să lupte împotriva acestor eforturi şi să colaboreze în mod eficient împotriva acestor atacuri coordonate la adresa valorilor occidentale.

Echipa Realitatea TV a discutat despre dezinformare cu analişti politici, specialişti în comunicare şi angajaţi ai Departamentului de Stat de la Washington.

O primă revelaţie a fost că dezinformarea este o tactică veche de mii de ani de zile şi că există dovezi care atestă folosirea ei încă din perioada Imperiului Roman. Diferită de propagandă, care este o încercare de persuasiune, dezinformarea implică adevăruri spuse parţial sau integral, dar care să inducă o înţelegere denaturată a evenimentelor.

Vezi materialul în VIDEO!

Mai multe articole despre: